Poomsae Team Elite

Poomsae Team Elite

Västerås Taekwondoklubb ger spännande möjligheter kring tävlingspoomsae via ett unikt samarbete i Region Öst.
Tillsammans med föreningarna KSA Västerås, Trosa Taekwondo, Kampsportshuset & JSK Taekwondo så driver de fem föreningarna ett gemensamt tävlingslag som går under namnet Poomsae Team Elite IF (PTE). PTE är en fristående idrottsförening ansluten till STF, STU och ÖSTF som arrangerar träningar, läger och resor till tävlingar tillsammans och har som huvuduppgifter att skapa en plattform där respektive klubbs medlemmar får chansen att träffas och träna tillsammans. Utöver de fem föreningar så har PTE även samarbete med Vallentuna TKD, Seropian Taekwondo, Botkyrka TKD, Eskilstuna TKD mfl.

 
PTE har sedan start (2016) vunnit mängder med fina medaljer på SM, NM, EM och G-klass tävlingar, haft representation i landslaget och plockat hem bästa klubb priser.
Dock är det sekundärt då fokus alltid ligger på utveckling, glädje och gemenskap. Majoriteten av de som tränar poomsae tävlar inte aktivt och ser poomsae träningen som erbjuds via PTE som ett fantastiskt komplement till ordinarie träningen.

Som medlem hos Västerås Taekwonodoklubb så har du möjlighet att träna poomsae utöver vanliga träningsgruppen tillsammans med föreningens erfarna ledare.
För att delta så ska du ha ha en viss erfarenhet av taekwondo (ca 2 terminers träning) och provträning sker i samråd med ansvariga ledare.

Scroll to Top